Hvordan vælger man det bedste lån? 

Hvordan vælger man det bedste lån? 

Er man på eftersøgning efter en hel ny bil eller ønsker man at få byttet den ældre ud med en mere økonomisk, men har ej likviderne til det? Så kan et billån være en god beslutning for dig. Hvis man skal have et billån er der som udgangspunkt 2 muligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Differensen på de 2 er at långiveren kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har eje i bilen. Det vil dermed sige, at når en som låneren ej følger betalingsforpligtelserne, som er ved billånet kan lånudbyderen gøre krav på bilen og sælge bilen for derved at kunne indfri bilånnet en har optaget. Det kan være en optimal løsning, hvis du ved at man kan overkomme sine betalingsbetingelser over tiden, da det her oftest kan være lukrativt for låneren at påtage dette billån. Da renten over låneperioden for det meste er mere lukrativt. 

Afgørende faktorer at være opmærksom på, når man tager et Mc lån 

De 2 vigtigste elementer man skal kigge på, hvis du skal underskrive et billån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i Kr du låner af udbyder for at kunne tilskrive sig motorcyklen. Løbetiden er den tid, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er faktisk den mængde penge du bør anvende til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget en selv kan reguleres på alt efter af hvilken båd du slutter med at købe. Løbetiden kan på samme måde justeres afhændig hvor mange penge du har råd til at afbetale billånet på årsabasis. billånet kan derved blive dyrere ved at man har en lang afdragsperiode.  

Hvordan skal en tage sit billån? 

Når du skal afgøre hvor du skal tage sit MC lån er det afgørende at se på den enkelte rente på det billån du vil have. Fx, når man sidder og skal have en ny billån er det skønt at have overblik over om man har penge til at starte det bådlån. En klog måde at holde overblik er at tage en snak med sin bank for at efterspørge hvordan din likvider ser ud og hvad man har økonomi til. Her kan man selvfølgelig justere det en anelse alt efter om man finder sin ønske båd og så kan man hæve det en my. Det er selvfølgelig at træffe noget, som du kan afbetale i det lange løb. Hvis du skal vælge hvordan ens bådlån skal være er det rart at forstå hvor mange penge man har i dit månedlige budget til at afbetale på det valgte billån.  

Ny eller gammel bil 

Det er smart at du tænker over den naturlige værdi forringelse som bilen får med tiden. Og om du kan komme ud af et uoverskueligt billån, for hvis båden har erhvervet sig så stor en værdiforringelse, så du ikke kan komme ud af bådlånet ved at sælge den. Står man og betaler for luft og det er selvfølgelig det man mest vil slippe for. Derfor er det klogt, at du ved at det er denne motorcykel du ønsker at have i en lang periode. Ved en ny motorcyklen tilkommer de den største værdinedsættelse, hvis de forlader sælgeren. Derfra nedsættes bilen ikke så stejlt i vurdering. Hvis man kigger på en gammel båd, som er anvendet eller lignende er det klogt at du for kontrolleret statussen af motorcyklen.  

Så når man træffer at afbetale billånet over 10 år, men du sælger bil efter 5 år, så afbetaler du måske på en båd man ikke mere har, det ej er hensigtsmæssigt.  

Når man fx skal få en bil og derfor har behov for et MC lån, så er der nogle regler for at man kan optage et MC lån.  Du skal være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som lånoptager er der 2 løsninger i forhold til om det skal være med eller uden udbetaling, altså, at man forudbetaler en andel af det samlede beløb fra køb af. Adskillige lånudbydere kræver i dag, at du lægger ti-20 % af det samlede beløb af med det samme ved køb af en ny bil.  
 
Det kan være særdeles klogt at indhente tilbud fra adskillige differentierede långivere forinden man påtager et valg om hvor du skal tage ens billån henne, da der som oftest er en forskel.