Parterapi skal altid være en overvejelse

Parterapi skal altid være en overvejelse

Der er ingen tvivl om, at parforholdet er den vigtigste relation i vores voksenliv. Og det rummer både en pratisk del og en mere romantisk del, hvor livets mening afsøges i denne relation og bliver genstand for selv-realisering. I vores del af verden, har vi en opfattelse af, at vores partner skal være den nødvendige støtte og grundlæggende sted for tilknytning.

Og det er gennem denne nærhed og intimitet at vi som mennekser, stræber efter en form for realisering. Vi er ikke hele mennesker, hvis vi ikke parforholdet med inde i vores liv. Der er således store og nogen gange urealistiske forventninger til vores parforhold, og det lider det nogen gange af, for ærlig talt. Der er intet som kan leve op til sådanne store forventninger.

Vi går alle rundt på en bagage af historie og smerte indeni, som vi tager med ind i vores forhold, og vi har alle sår på kærligheden i os. Nogle erfaringer, som vi igen projekterer ind i forholdet. Men det betyder ikke at vi behøver at være fanget af vores historie og der ikke er nogen måder at undslippe dette på. Vores kærlighedspartner er vores vigtigste, dybeste og mest sårbare relation, og selvom vi ofte oplever den største smerte og svigt i denne relation, rummer den også et stort potentiale for os. 

Spørgsmålet er, hvad vi gør når forelskelsens magi fordamper i hverdagens stærke sol trivialiteterne bobler frem med konflikter kedelige pligter og gøremål. Kan vores par relation klare dette eller slider det for hårdt på det samspil, vi har sammen år ud og år ind. 

Her kan en parterapeut hjælpe med at kigge lidt nøgtern på de mønstre I har i jeres relation. Og terapeuten kan samtidig skabe et trygt rum, hvor der kan gives støtte til at udtrykke nogen af gemte længsler.