Lad være med at planlægge begravelsen selv

Når man skal arrangere den sidste afsked for en afdød, er der rigtig mange forskellige forhold, man skal tage sig af. Opgaven tilfalder typisk familien, som jo også er dem, der står midt i den største sorg. Det efterlader familiemedlemmerne i en situation, hvor de skal holde styr på tanker og følelser og samtidig håndtere en masse forskellige opgaver. Det er lige netop af denne grund mange vælger at få hjælp af en bedemand for at kunne overskue det hele. Det fortæller vores bedemand i Vejen, som her har givet os flere grunde til, hvorfor professionel hjælp til planlæggelsen af en begravelse eller bisættelse er en god idé.

Du er midt i sorgen

En af de bedste grunde til at få hjælp til at arrangere begravelsen eller bisættelsen er, at du som person jo sidder midt i sorgen. Sorg er generelt en meget vanskelig størrelse at definere, især fordi den er forskellig fra person til person. Nogle er mere afklarede og – på trods af at de er kede af det – har mere overskud. De kan derfor varetage flere opgaver selv. Andre er dog derimod mere følelsesladede og har svært ved at håndtere især følelser som vrede og gråd – og de kan være præget af at de pludseligt kan blive kede af det og opføre sig på måder, som ellers ikke er dem. De vil have svært ved at overskue selv de mindste opgaver i forbindelse med planlægningen af en begravelse/bisættelse.

Du skal ikke gøre alt selv

Når man vælger at få hjælp af en bedemand, får man hjælp til hele processen, både stort og småt – og man får som person, uanset hvor hårdt man selv er ramt, mere tid og plads til at fokusere på at bearbejde sine følelser i forbindelse med tabet. Bedemanden kan hjælpe med alle dokumenter, så man ikke selv skal bruge tid på at sætte sig ind i det, især fordi fokus kan være svært, når man sidder midt i sorgen. Bedemanden kan også hjælpe med at få bestilt kiste eller urne, gravsten og meget mere – lige hvad du har brug for og ikke selv kan overskue.

Med en bedemand om bord kan du altså vide dig sikker på, at alt forløber som det skal og at den afdøde får en værdig afsked lige i den afdødes ånd – og det giver hele familien og alle andre pårørende mulighed for at sørge og sige ordentligt farvel. Det kan hjælpe med selve sørgeprocessen for alle involverede.