Sådan får du succes med at male udenfor

Foråret er lige om hjørnet – ja faktisk er det her jo allerede, og det kan betyde, at man går i gang med flere udendørsprojekter.

Det kan f.eks. være, at du har haft et projekt med at male noget udenfor? Hvis det er tilfældet, så er der nogle ting, du skal vide, inden du går i gang. Det kan du blive lidt klogere på i denne artikel. Læs med, og find inspiration til dit næste projekt med udendørs maling!

Hvis du skal male træværk

Når man skal male træværk, der står udendørs, så er det selvfølgelig vigtigt, at man bruger træbeskyttelse. Hvis du allerede nu har et træværk, du tænker, der skal males igen, så er det måske en god idé.

Du kan finde maling og mange andre ting til dit projekt på https://www.maler-maling.dk/maling-udendoers. Du kan tjekke til dit udendørs træværk cirka en gang om året for at vurdere, om det har brug for at blive malet igen.

Det er dog ikke sikkert, at det er nødvendigt, at du maler det hvert år. Nogle år kan det godt være, at det er nok, at du bare lige får træværket vasket, så du kommer både alger og mos til livs.

Når du skal genmale dit træværk udendørs, så er det vigtigt, at du starter med en grundrens. Derefter skal værket tørre i en time, inden du begynder at male det med udendørs maling.

Det kan også være nødvendigt at slibe det lidt ned, men det er noget, du må vurdere år for år. Det er derudover vigtigt, at du bruger noget godt udstyr, når du maler. Så får du også et pænere resultat.

Sådan vælger du den rigtige udendørs maling

Når du skal vælge den rigtige udendørs maling, så er der nogle ting, du skal tage til overvejelse. Du skal først og fremmest have styr på murens tilstand, inden du vælger maling. Du skal vide, hvordan fugtforholdet er, samt hvordan det tidligere er blevet behandlet.

Derudover skal du naturligvis overveje, hvilket resultat du gerne vil ende med. Hvis du skal male en blank mur, så gør du dig klogt i at vælge olieemulsionsmaling, silikonemaling eller akrylplastmaling. Hvis du vælger en af disse, så har fugten nemlig mulighed for at trænge igennem malingen, hvilket kan forebygge fugtskader.

Derudover skal maling være modstandsdygtig over for nedbør. Du skal vælge din facademaling ud fra, hvor tit du tænker at male facaden.

Hvis du skal male pudsede facader

Du kan godt male pudsede facader med udendørs maling. Det er ikke altid smart at male direkte på mursten, fordi de ikke er godt egnet til at have et lag maling på sig.

Udendørs facader

Som husejer kan der være mange udendørs facader, man skal male. Udendørs maling kan også ofte være med til at beskytte facaden, så den holdes pæn i lang tid.

Det er som sagt ofte i foråret, at folk begynder med deres projekter med udendørs maling, og nu hvor det er forår, så kan det være, du også skal i gang?