6 umiskendelige stadier i håndteringen af et dødsbo

Som familiemedlem kan du blive bedt om at håndtere boet efter en afdød person. Det kan være skræmmende og udfordrende at gå igennem processen med at rydde op i deres personlige ejendele. Hvis du er usikker på, hvor du skal starte, er her en nyttig oversigt over, hvad der skal ske for at få behandlet din elskedes dødsbo korrekt.

Lad os kigge på de 6 ting

1: Den første fase i håndteringen af et dødsbo er at sikre. På sigt skal du også finde ud af, hvordan det ryddes, og der kan artiklen: Sådan rydder du et dødsbo være en god hjælp.

2: Når det er blevet bekræftet, at det er sikkert for dig og andre omkring dig, så vil det næste skridt indebære at gennemgå alle papirer på stedet med hensyn til økonomi og lovmæssigheder.

3: Det tredje trin er at identificere og gennemgå afdødes aktiver, som kan omfatte bankkonti, investeringer som aktier eller obligationer, fast ejendom (herunder boliger), biler og andre køretøjer. Det kan også være nødvendigt at lokalisere eventuelle pensionsordninger med henblik på yderligere undersøgelse. Du bør lave en liste over alle deres personlige genstande, f.eks. møbler, smykker og andre genstande, der kan være af værdi.

4: Fjerde trin er at få en liste over den afdødes gæld, så du kan afgøre, hvor mange penge der vil være til rådighed til fordeling i overensstemmelse med testamentet eller statens love om intestacy (hvilket sker, når der ikke er noget testamente)

5: Den femte trin er at bestemme, hvordan du vil fordele boets aktiver. Skal det ske på grundlag af et fast aktiv for hver person, eller skal det fordeles på en anden måde?

6: Det sjette og sidste trin indebærer at underrette alle, der kan have en interesse i afdødes ejendele, om din hensigt om at sælge dem på offentlig auktion. Du skal også kontakte eventuelle finansielle institutioner.

Husk at bearbejde din sorg

Det er vigtigt at arbejde med sorgen efter den afdøde. Hvis man ikke får talt med andre om den, så er det sandsynligt, at du vil lide af depression og endda udvikle andre psykiske lidelser. Derfor er det vigtigt, at du deler din sorg med venner eller familie, som kan hjælpe dig gennem processen med booprydning og give dig en skulder til støtte, når det er nødvendigt.

Som du kan se, er der en hel del involveret i at håndtere et bo efter en persons død, så sørg for at tag dig god tid, og skynd dig ikke igennem processen. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal gøre, eller hvis noget ikke virker helt rigtigt, så tag råd fra en professionel, der kan hjælpe dig.

Få hjælp til håndtering af dødsboet

En god måde, at komme udover ekstra sorg er, at få hjælp til håndtering af dødsboet. Hvis du kommer fra københavn, så Læs mere om dødsbo i København. Du kan også få hjælp fra en professionel københavnsk ejendomsmægler, som vil kunne guide dig gennem processen og besvare alle de spørgsmål, du måtte have om at håndtere en ejendom.