God have til sommeren!

Sommeridyl! Hvordan forestiller vi os ægte, dansk sommeridyl? Der er nok tre billeder som sætter sig i vores forestillingsevne. Der er en tur i skoven, der er en tur på stranden også er der en dejlig dag i haven.

Alle tre er fantastiske, romantiske billeder af dansk sommer. Der er dog en vigtig forskel på de tre forestillinger. To af dem foregår på offentlig jord. Den tredje er på vores egen eller en bekendts grund. Dette er vigtigt, fordi det betyder, at vi kan stå til ansvar for, hvor idyllisk realiseringen er af det sidste billede.

Ukrudt, snavs og kaos

I det idylliske billede der er vores omgivelser en fryd for øjet. Solen skinner og vækker den frodige, grønne farve i vores plæne. Det nymalede plankeværk stråler i sin friske farve. Roserne lyser nærmest op og alt er fantastisk.

Men for at alt skal være åh så fantastisk så kræver det vedligeholdelse. Tag for eksempel vores fliser. Fliser udsættes for mange ting og kan let rammes af alger og andre former for skidt. Her kan det være særligt vigtigt, at du husker at benytte en fliseimprægnering, som vil beskytte dine fliser mod snavs.

Du kan ganske enkelt ikke undgå det. Hvis du efterlader haven i kaos med plænen og bedene fyldt med ukrudt, og fliserne allerede er besat med snavs jamen så er hele billedet et kaos. Vælger du at ordne haven men ikke bruge noget fliseimprægnering, så vil fliserne skille sig ud. De snavsede fliser vil så og sige være mest iøjefaldende.

Fordi det bliver gangstien og fliserne der fanger blikket først, så kan man komme til at tage din perfekte have forgivet. For den er ikke perfekt så længe dine fliser ikke er imprægneret.

Et nemmere haveliv

Men hvorfor bør du så overveje netop fliseimprægnering? Svaret er simpelt: Det gør dit haveliv nemmere. Det som fliseimprægnering gør, er at det danner en slags beskyttende lag på fliserne. Denne beskyttelse kan vare mellem fem til ti år og beskytter mod ting såsom alger.

Når det har betydning for dig, så er det fordi du ikke skal ned med algerens og knofedt hver sommer og kæmpe med at få algerne fri fra dine fine fliser. Fordi det netop er så meget nemmere for dig, så betyder det også at du hurtigere og nemmere kan opnå den perfekte sommeridyl.

Naturligvis er der ting der skal ordnes i haven. Måske skal plankeværket have et nyt lag maling. Måske skal nogle af de gamle blomster skiftes ud med nogle helt nye. Det er klassiske sæsonspørgsmål, men at du kan ånde lettet op og vide, at du kan vente op til et årti, før du skal bekymre dig om dine fliser, det er en god ting.

Det gør at det vil blive nemmere for dig at vedligeholde sommerdrømmene. Du skal ligeledes ikke bekymre dig om at få gæster på et uheldigt tidspunkt for gangstien er pæn, og klar til at byde dine gæster velkommen.