Danskerne bliver stadig mere usunde

De fleste nye statistikker tyder desværre på, at danskerne lever stadig mere usundt, hvad angår både kost og motion. Det kan der være mange grunde til. For det første er usund mad, i form af for eksempel fastfood, blevet langt lettere tilgængeligt. Sammen med en stadig mere travl hverdag, er det en farlig kombination, der betyder flere fedtede fingre og færre timers fritid brugt i fitnesscenteret. Det synes de fleste nok er en ærgerlig tendens. Hvem vil ikke gerne være blandt de vestlige lande, der faktisk går den anden retning?

Gør haven attraktiv- Hæng en hængekøje op

Det er der dog kun en måde at ændre, og det starter med den enkelte. Hvis du oplever, at det kan være svært at løsrive både børn og voksne fra skærmen indendørs, kan du for eksempel prøve at præsentere et tiltalende alternativ. Netop grundet de ovenfornævnte tendenser, der i særdeleshed rammer ungdommen, har der nemlig været meget tale om at få børn ud at røre sig. Hvis man bare sender dem ud med en lille opsang om sundhedsstyrelsens anbefalinger, bliver det dog hurtigt til en pligt fremfor et egentligt alternativ til det stillesiddende og usunde liv bag skærmen.

Hvis man vitterligt ønsker at vende tendensen og komme mere ud, det kan være sundt i sig selv, må man bogstaveligt talt starte i egen baghave. Gør haven attraktiv med haengekoje, bålplads og trampolin. Sådan sørger du for, at du får både børn og voksne med ud.

Særligt en hængekøje kan måske virke som et sært køb, hvis man ønsker at bidrage til de sunde vaner, men det behøver det faktisk ikke at være. For det første er det i sig selv sundt bare at komme udendørs, trække frisk luft ned i lungerne og mærke solens varme mod huden. I det henseende er det altså lige meget for sundhedsgraden, om man ligger i hængekøje eller løber omkring huset.

Fordi en hængekøje sjældent har skræmt nogen, er den altså den oplagte tilføjelse til haven, hvis du gerne vil lokke dig selv og resten af familien med ud. En hængekøje er nemlig også tilpas alsidig til at familiens bogorm kan læse en bog i hængekøjen den ene dag og de små kan bruge jeres nye hængekøje som gynge den næste dag.

Mange andre muligheder

Hvis du ikke synes hængekøjen er nok, er der dog også masser af andre tilføjelser, du kan give haven for at gøre det aktive udendørsliv nemmere. Det oplagte eksempel er selvfølgelig trampolinen, der har været populær i de danske haver de sidste mange år. Det skyldes blandt andet, at det er en sjov måde at få sig rørt på, der sagtens kan involvere hele familien. Er børnene imidlertid lidt ældre, er det måske nemmere at lokke dem med ud med et fælles projekt. Det kunne for eksempel være en grøntsagshave. Så kan i både nyde frisk luft og frisk mad.