Sådan vælger du det rigtige hundefoder

Det er vigtigt at finde det rigtige hundefoder til dit kæledyr. Der er mange faktorer, som du skal tage hensyn til, når du overvejer, hvilken type foder der er bedst for din firbenede ven. Det første, du bør gøre, er at finde ud af, om de har allergier eller intolerancer, og derefter bestemme deres race og aktivitetsniveau. Når du har gjort dette, bliver det meget nemmere at vælge det bedste hundefoder til dem!

Fodertype

Der er et par forskellige typer mad at vælge imellem: Tørfoder og vådfoder.

Tørfoder

Tørfoder er den mest populære type foder. Det er let at opbevare og behøver ikke at blive opbevaret på køl, hvilket gør det til en god mulighed for dem med en travl livsstil. Tørfoder fås i forskellige smagsvarianter og i størrelser. Så hvis du har en lille hund, så er foderet i mindre bider, end hvis det er en stor hund.

Vådfoder

Vådfoder er også populært og består normalt af kødstykker i sovs eller sauce. Denne type foder skal opbevares i køleskab, når ikke er i brug og er en god mulighed for dem, der ikke har meget tid til at tilberede deres hunds mad. Vådfoder er også ideelt til hunde, som har dårlige tænder.

Kornfri og glutenfri

Der findes også specielle diæter, f.eks. kornfri eller glutenfri. Hvis din hund har allergier eller intolerancer, er det bedst at kigge efter disse typer foder. Du kan finde dem hos de fleste dyrehandlere eller online som her

Det dyreste er nødvendigvis ikke det bedste

Når du leder efter det bedste hundefoder, er det vigtigt at huske, at ikke alle fodertyper er lige gode. Det dyreste foder er ikke altid det bedste og vil ikke nødvendigvis være det rigtige for dit kæledyr. Tal med din dyrlæge, hvis du ikke er sikker på, hvilken type foder du skal give din hund, de vil kunne give dig nogle råd.

Noget som de fleste hundeejere ikke tænker over, når de vælger foder, så er det, at hunde er kødædere. Det vil sige, at deres primære behov for mad består af kød, altså proteiner. Derfor bør du gå efter et foder, hvor kød udgår størstedelen af indholdet. Men hvordan ser man lige, om det er gældende? Det gør man simpelt ved at kigge på ingredienslisten på foderposen. Det, som står først på ingredienslisten er det som der er mest af i posen.

Det er en smagssag om kødet består af kylling, okse, and dådyr, eller hvad det nu kan indholde. Du kan købe forskellige smagsvarianter til din hund og se, hvilken smagsvariant den foretrækker.